пʼятницю, 14 червня 2013 р.

6-7 червня на базі Закарпатського обласного інститут післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар для 7 навчальних закладів області, які цього року візьмуть участь у міжнародному проекті "Шкільна академія підприємництва 2".

У 2012-2013 роках Центр Розвитку Освіти у Варшаві реалізує дворічний проект «Шкільна академія підприємництва - 2» в рамках Програми польської закордонної допомоги Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Даний проект спрямований на підтримку суспільно-економічного сталого розвитку України, шляхом реалізації заходів, які мають на меті підвищити рівень освіти і професійної кваліфікації вчителів через запровадження елементів підприємницької освіти учнів у школі.

Основним партнером проекту в Україні є Львівський обласний інститут ППО, співпартнером в межах області Закарпатський ІППО. В рамках підготовки даного проекту в республіці Польща пройшли відповідне навчання для тренерів працівники інституту методист з географії та економіки Галина Глюдзик та методист Центру практичної психології Богдан Бабинець. Для успішної реалізації даного проекту при безпосередній підтримці Департаменту освіти і науки молоді та спорту, Управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, Управління вищої, професійно-технічної освіти та науки Закарпатської області були обрані 7 навчальних закладів краю - учасників проекту, в яких розпочнуть роботу шкільні клуби підприємництва (ШКП). 

До числа цих навчальних закладів ввійшли:
Хустська гімназія-інтернат;
Мукачівська гімназія Мукачівської міської ради;
Ужгородська загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради;
Виноградівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 8 Виноградівської районної ради;
Ужгородське вище професійно-технічне училище торгівлі та технологій харчування;
Свалявський професійний будівельний ліцей;
Тячівський професійний ліцей.
У межах кожного з цих закладів над організацією створення і функціонування ШКП будуть працювати учителі економіки та психологи, які і будуть проводити цю роботу разом з учнями в подальшому.
Для шкільних лідерів (вч. Економіки та психологів) вже проведено сесію у м. Ужгороді  на базі Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти. Привітала  учасників семінару-тренінгу Палько Т. В., директор Закарпатського ІППО.


Глюдзик Г.Б, методист географії та основ економіки кабінету природничо-математичних дисциплін, Бабинець Б., методист центру практичної психології презентували свої проекти та програми.
Також у ході зустрічі було проведено ряд тренінгів та ігор:
шкільні клуби підприємництва: цілі та завдання створення.
Гра з повітряними кульками і шпичками
Лідерство і мотивація.
Гра як розширення інформації, стосунки, активність, спосіб думання веде до успіху.
Підприємство та підприємливість. 
Моделювання плану роботи ШКП.

4 коментарі:

  1. Богдан і Галина, ви молодці! Так тримати. Ми теж уже справились :) Зараз приїхали на семінар у Рівне. Зустрілись з колегами з Рівного і Житомира.
    Удачі вам!
    Леся і Ірина, Вінниця.
    P.S. У нас змінилась адреса блогу - http://sae-voipopp.blogspot.com/ Будь ласка, внесіть зміни у нашу адресу і будемо раді бачити Вас на нашому блозі :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо!!!І ми вас вітаємо, обовязково поміняємо адресу=))))Удачі вам в Рівному, всім привіт тримаємо за вас кулаки!!!

      Видалити
  2. Вітаємо Вас з вдалим початком реалізації проекту в чудовому Закарпатті!!!

    ВідповістиВидалити